FB live Design Peeters: huisinrichting

Wij doen niet aan interieurinrichting. En ook niet aan exterieurinrichting. Wij doen aan huisinrichting!

Een interieur waar je je echt thuis voelt? Of jouw workspace of handelszaak inrichten met een vleugje stijl en klasse? Dan is DP Interior in Tienen de aangewezen gesprekspartner. De unieke belevingsshowroom geeft vorm en inhoud aan wat een totaal nieuw design interieur concept is

Clo Casier en Steven Vanhoegaerden planden de opening van hun nieuwe conceptzaak in wat later de eerste week van de lockdown in 2020 bleek te zijn. Maar zij laten zich niet uit hun lood slaan en timmeren verder aan de weg.

Louis: Waarom ontwikkel je dit, wat inspireert jullie? Wat is ondernemerschap voor jullie?

Steven: Op de achtergrond van de inkom – onze frontdesk – zie je een schilderij. De kunstenares maakte het in de kleuren waarmee wij haar interieur vorm gaven. Wij ontvangen onze klanten vooraan, zoals in een restaurant of een hotel. Daar heten we hem welkom en start de rondleiding en begeleiding.

Clo: De showroom is ingedeeld als een huis. Er zijn verschillende vertrekken te verkennen: een leefruimte, uitgerust met zetels, accessoires; de eetkamer en de B2B-ruimte die volledig kan worden afgesloten met glas. Een uniek en eigen concept. Ideaal voor langere, intiemere gesprekken bvb. in aanwezigheid van een architect. En een keuken mag uiteraard niet ontbreken.

Steven: Die keuken is onze bedrijfskantine. Maar ook een ruimte waar we klanten ontmoeten. Ook de keuken is een huiselijke plaats. Bewust, want klanten moeten zich hier snel thuis voelen.

Louis: Naast interieur is er ook een groot deel exterieur merk ik

Steven: Mensen leven steeds meer om en rond hun huis. Waarom moet design stoppen bij de terrasdeur? Zodra het buiten aangenaam wordt, trekt men het schuifraam open en leeft men steeds meer buiten. Dat buitenleven moet één zijn met het binnenleven. Interieurinrichting en de tuin dat zijn vandaag nog vaak 2 verschillende werelden. In ons designconcept verzoenden we beiden. Wij doen niet aan interieurinrichting. En ook niet aan exterieurinrichting. Wij doen aan huisinrichting!

Louis: Hoe zijn jullie tot dit visionair concept gekomen?

Clo: Eigenlijk speelden we al in op Corona, nog voor er sprake was van Corona. Wij voelden intuïtief aan dat wonen de som is van binnen en buiten. We wilden die artificiële opsplitsing doorbreken.

Louis: Clo, wat prikkelde je in je jeugd zodat jij vandaag hier staat?

Clo: Als kind was ik al voortdurend met interieur bezig. Mijn slaapkamer wisselde voortdurend van uitzicht, van look & feel. Mijn bed kreeg een andere plaats, de schilderijen werden nu eens links dan weer rechts opgehangen. Er moest beweging in blijven. Dat leerde mij combineren: wat gaat wel , welke kleuren gaan samen, …

Louis: En jij Steven, wat van de kleine Steven vinden we hier vandaag nog terug?

Steven: Ik zeg altijd dat ik meer verf in mijn papfles heb gekregen dan melk. Mijn grootvader begon in 1932 met een schildersbedrijf. Mijn moeder naam later de zaak over en zodra ik kon lopen, was ik in de zaak te vinden. Tientallen leveranciers en beurzen bezocht ik. Ik ben er in opgegroeid en verder doorgegroeid tot waar wij nu staan. En het is niet de bedoeling om te stoppen (lacht)

Louis: Wat is jullie leukste beslissing geweest de laatste jaren?

Clo: Verhuizen naar hier. Na 85 jaar in het centrum van Tienen. Een nieuw gebouw, veel grootser. Een beslissing waar we geen spijt van hebben.

Steven: We hebben hier lang over nagedacht en kozen ervoor een andere weg in te slaan. Vandaag staan we voor huisinrichting en bieden we onze klanten een totaalpakket. Een goede beslissing want ons bedrijf groeide de afgelopen jaren enorm. Een hele uitdaging was het, van de binnenstad naar hier aan de rand. En ja er waren de nodige twijfels, zowel financiële als de vraag… gaan onze klanten ons volgen en zullen ze ons nieuw concept begrijpen en aanvaarden? Vandaag trekken we een publiek aan van ver buiten Tienen om interieur en exterieur te ontwerpen en uit te voeren.

Louis: Met welke vragen komen klanten hier aankloppen?

Clo: We hebben een appartement; kan je ons helpen? En ja, dat kunnen wij!

Steven: Wij zijn de therapeut voor het interieur. Het evenwicht zoeken tussen de wensen van beide partners. Als een koppel binnenkomt zien we de verschillen. De man heeft vaak iets van moet dit nu echt? En wat gaat dat allemaal kosten? Terwijl de vrouw er met passie en vol verwachting naar uitkijkt. Dat evenwicht vinden, het is telkens opnieuw een stevige uitdaging.

Louis: Hoelang zit ik hier? Hoe vaak kom ik terug?

Clo: Het eerste gesprek is vooral een kennismakingsgesprek, vooral en in detail aanvoelen wie de klant is en wat zijn dromen zijn. Met al die informatie houden we rekening. En vooral de klant moet het gevoel hebben dat wij hem kunnen helpen. Dat is heel geruststellend.

Louis: Ik stel voor dat wij verder door de showroom lopen. Op zoek naar de schatten die ik kan plukken zodat mijn droom stapsgewijs een geheel wordt.

Clo: Het poolhouse. Alles wat je hier ziet kan buiten geïnstalleerd worden met het Sliding Glass systeem, een systeem dat Steven zelf ontwikkelde. Het is wind en waterdicht en in de zomer zet je het helemaal open. Zo creëer je een echt poolhouse en geen naakt systeem.

Louis: We komen bij een lange houten tafel met een bijzonder verhaal.

Steven: De Platienen tafel. Een eigen realisatie die we verder ontwikkelen. Het leuke van Platienen is dat het een samentrekking is van Plataan en Tienen. De tafel is gemaakt van de bomen die 98 jaar lang langs de Tiense vesten stonden. We lieten de bomen eerst 3 jaar drogen om er nu meubels mee te maken zoals deze tafel die op maat wordt gemaakt.

Louis: Clo, waar zijn we nu?

Clo: In de mangrove, het ruwe werk, de ruwe uitstraling. Hier vind je ook het BBQ-materiaal. We prikkelen hier werkelijk alle zintuigen.

Louis: Wat maakt jullie als ondernemer gelukkigen en enthousiast?

Clo: Het sleutelwoord voor mij is creativiteit. Op zoek, gaan naar trends en deze creatief vertalen in deze ruimte, op onze website, via de sociale media. Maar het allerleukste is de creativiteit toepassen bij de inrichting van het huis van onze klanten. En op die manier de klant gelukkig maken. Das waar ik voor doe.

Steven: En dat allemaal op maat van de klant. We hebben niets standaard liggen, alles wordt opnieuw gecreëerd, op basis van wat we tijdens het gesprek met de klant aanvoelen. Zelfs haal ik ook veel energie uit ons team, een bijna volledig nieuw team van een 20 tal mensen. Het is dat team dat zorgt voor de ’good vibes’ in ons bedrijf. Wat belangrijk is de samenwerking in het nieuw team van een 20-tal mensen. We hebben veel vergaderingen, we luisteren naar de mensen. Niet om te controleren maar om meer los te laten. We zien de goede kanten, geven complimenten. We geven verantwoordelijkheid, laten hen als team problemen aanpakken en oplossen. Mijn motto: ik wil de domste zijn in mijn eigen bedrijf. Als me dat lukt ben ik oprecht gelukkig.

Meer weten over DP Interior?

Altijd welkom in de belevingswinkel: Ambachtenlaan 26, 3300 Tienen

www.designpeeters.be 

Deel dit met uw vrienden